Sudrabotais “Apkārt Alaukstam” aizvadīts!

Sudrabotais, jo sniegs sestdienā uz Alauksta un tā apkaimē vizēt vizēja sudrabā, otrkārt, var vilkt paralēles ar sudrabkāzām, kas tiek atzīmētas pēc 25 gadu laulības. 
   Pēc divu gadu pārtraukuma, ko ietekmēja nelabvēlīgie laika apstākļi,  beidzot tika dots starts 25.slēpošanas maratonām  “Apkārt Alaukstam”, ko šoreiz atbalstīja “Latvijas valsts meži”.    Sporta kluba “Alauksts” pārstāvis Uvis Avens saka paldies visiem slēpojuma dalībniekiem par lielo aktivitāti: “Dalībnieku interese parādīja, ka šī slēpojuma popularitāte nav zudusi, jo startam pieteicās nepilns tūkstotis dažāda vecuma dalībnieku. Varbūt ne visi ieradās, bet ņemot vērā, ka šajā dienā notika arī vairāki citi slēpojumi, varam teikt, ka šis bija viskuplāk apmeklētais. Vēlreiz paldies par uzticību!”
 
   Kā jau jubilejas pasākumā pieņemts, katrs dalībnieks, kas slēpojumā šķērsoja finiša līniju, saņēma piemiņas medaļu. Īpaši tika sveikti arī tie, kuri piedalījušies visos līdz šim notikušajos 25.slēpojumos. Balvas par šādu uzticību šim pasākumam saņēma Ilmārs Jukēvics, Aivis Cīrulis, Nills Johansons, Ilmārs Glāzers. 
   Bija padomāts arī par svētku cienastu, un viens no pasākuma rīkotājiem Aivars Avens dalībniekiem bija sarūpējis gardu zivju zupu. 
 
   Tagad par slēpojuma norisi. “Latvijas valsts meži” slēpošanas maratonā  “Apkārt Alaukstam” pirmie distancē devās visjaunākie dalībnieki, kuri piedalījās “INBOX.LV” bērnu slēpojumā. Visjaunākajā grupā 500 m distancē ātrāka par visiem bija Amēlija Zaķe, bet 1600 m distancē uzvarēja Rolands Arnis. 
   Tad starts tika dots “Delfi” veselības maratonam 8,5 km distancē un “SPORTLAND” tradicionālajam tautas maratonam 16 km distancē. 
   “Delfi” veselības maratonā uzvarētājs Renārs Pundurs 2.vietā finišēja Oļegs Zabirko, bet 3. – Vaino Markuss Kārkliņš. Sieviešu vērtējumā ātrākais trijnieks šāds: Marta Pundure , Liene Pušpura, Diāna Ceplīte 
   “SPORTLAND” maratonā vīriešu konkurencē absolūtajā vērtējumā uz goda pjedestāla labi zināmi slēpotāji, uzvarēja Raimonds Vīgants , 2.vietā Juris Damškalns, 3 .vietā Roberts Slotiņš. Arī dāmu vērtējumā ātrāko uzvārdi komentārus neprasa. Pirmā Anda Mužniece, otrā – Kitija Auziņa, trešā – Raivita Birkentāle.
   Balvas saņēma arī trīs labākie atsevišķās vecuma grupās, ar šiem rezultātiem var iepazīties mājas lapā www.alauksts.lv.

 

   Slēpojumā “Apkārt Alaukstam” vienmēr bijusi zināma karnevāla pieskaņa, arī šoreiz netrūka slēpotāju, kuri bija ieradušies netradicionālā apģērbā. Dažs distanci veica ar vecām koka slēpēm, un visi šie saņēma īpašas piemiņas medaļas. 
 
   Neatņemama slēpojuma sastāvdaļa bijusi mantu izloze, un izņēmums nebija arī šī reize. Galvenā balva sadarbībā ar “Verners DE” veikaliem bija ledusskapis, un šoreiz veiksmīgā loze krita kādai no dalībniecei, kam bija jālūdz puišu palīdzība, lai iegūtu balvu dabūtu līdz transportam. 
 
  Aizvadītajā sestdienā Latvijā notika vēl vairāki tautas slēpojumi un arī oficiālas sacensības, tāpēc, droši vien, kādam nesanāca noslēpot “Apkārt Alaukstam”. Lai šo robu kompensētu, slēpojuma rīkotāji informē, ka veikt distanci iespējams joprojām, jo tā ir atvērta slēpot gribētājiem. Nevajag skumt, ja nav sava inventāra, to var iznomāt uz vietas, iepriekš sazinoties 22013324 vai [email protected] 
 
   Sakot paldies dalībniekiem, Uvis Avens aicina ierakstīt savos kalendāros jau nākamā slēpojuma “Apkārt Alaukstam” norises datumu – 2019 gada 9.februāri. Bet ja ir vēlme vasarā apskriet Alaukstam, to varēs izdarīt otrajā pļavu skriešanas maratonā “Apskrien Alaukstu”, kas notiks  25.augustā. Vairāk informācijas: http://apskrienalaukstu.lv

 



Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.