Apkārt Alaukstam 2017 notiks 5. februārī, svētdienā

Apkārt Alaukstam logo2017. gadā distanču slēpošanas maratons Apkārt Alaukstam svinēs savu 25. jubileju un notiks 2017. gada 5. februārī, svētdienā, gleznainā Alauksta ezera krastā (Vidzemē, Vecpiebalgā, 125 km no Rīgas).

Apkārt Alaukstam slēpošanas maratons notiek kopš 1984. gada un ir populārākais tautas ziemas sporta pasākums Latvijā, otrais lielākais slēpošanas maratons Baltijā un ir guvis starptautisku ievērību pasaulē.

Gleznainais Alauksta ezers – 125 km no Rīgas, 49 km no Cēsīm

Kārlis Skalbe savā dzejolī ir teicis: “Kā zobens, iesprausts skuju vainagā, spīd Alauksts tumšo egļu ielokā”. Te vinš guļ, tik pat skaists un gleznains, cilvēku nepieradināts kā toreiz. Alauksts ir viens no augstāk izvietotajiem ezeriem Latvijā. Tā platība ir 7,8 km2, lielākais dziļums līdz 7 m un ziemā tas ir brīnumskaists. Un maratona garākā trase (22 KM) ved apkārt šim skaistajam ezeram.

Šis slēpošanas maratons ir īpašs ar to, ka slēpošanas trase apkārt Alauksta ezaram tiek sagatavota tikai un vienīgi šim maratonam neilgi pirms pasākuma. Ikdienā šeit ir cilvēka neskarts Alauksta krasts un nepieradināta daba, bet uz vienu dienu gadā, tas pulcē vairāk kā 1500 distanču slēpošanas cienītājus.

Ja slēpot, tad visi!
Distanču slēpošana ir lielisks aktīvās atpūtas veids visai ģimenei, tādēļ arī mēs esam sagatavojuši trīs distances visiem sagatavotības līmeņiem – bērniem, ģimenēm, slēpošanas entuziastiem, ģimenei, draugu pulkam un profesionāļiem.

Apkārt Alaukstam, 1987. gads

Apkārt Alaukstam, 1987. gads

Līdz 1 km – bērnu distance
Atklājiet slēpošanas prieku vismazākajiem slēpotājiem! Mazie tiks apbalvoti četrās vecuma grupās zēnu un meiteņu konkurencē. Labāko apbalvošana notiks tūlīt pēc pēdējās bērnu grupas finiša, lai mazajiem censoņiem nav jāgaida līdz lielo apbalvošanai.

7 km – veselības distance
Startēšana šajā distancē nav sacensības par rezultātu, drīzāk tā ir iespēja sevi pierādīt kā radošu veselīga un aktīva dzīvesveida piekritēju. Saukta arī par stilīgo distanci, jo īpaša žūrija vērtēs un izvēlēsies apbalvošanai atraktīvākos dalībniekus, vērtējot tērpu, slēpošanas stilu, slēpju dizainu, komandas noformējumu. Te ir īstā vieta izdomai! Protams, neizpaliks arī sacensības gars, jo šajā distancē tiks apbalvoti trīs ātrākie vīri un trīs ātrākās dāmas.

22 km – tautas distace
Distance, kuras maršruts apved apkārt Alauksta ezera gleznainajam krastam. Distance stiprajiem un profesionāļiem. Tiem, ka distanču slēpošana nav atpūta, bet dzīvesveids. Tiem, kuros mīt sacensības gars un uzvarēt alkas. Šajā distancē piedalās labākie Latvijas un kaimiņvalstu labākie distanču slēpotāji un biatlonisti.

apkart_alaukstam_sleposanas_maratons_1996_gads_2

Balvas un izklaide

Vairāk kā tikai maratons! Uzvarētājiem (1.-3. vieta) un tiem, kas finišēs 101., 201., 301. utt. tiks pasniegtas naudas balvas, īpaši godināsim tos, kas maratonā startē 5., 10., 15., 20. un pat 25. reizi.

Pasniegsim specbalvas Stilīgākais Alauksta Slēpotājs 2017,  Stilīgākā Alauksta Komanda 2017, Ātrākā Alauksta komanda 2017. Maratona laikā darbosies suvenīru tirdziņi, atrakcijas bērniem, loterijas, īpašie piedāvājumi un izklaidējošas aktivitātes no mūsu atbalstītajiem.

Slēpo pulkā!

 

 



Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.