Apkārt Alaukstam 2017 tiek pārcelts uz 26. februāri

Lai arī laika apstākļi šobrīd nav ziemas sporta pasākumu rīkotāju un dalībnieku pusē, slēpojuma Apkārt Alaukstam komanda tomēr nav atmetusi domu vēl šajā mēnesī sarīkot 25. jubilejas slēpojumu.

“Regulāri sekojam līdzi laika prognozēm, un kaut arī tās ir mainīgas, otrdienas rītā sinoptiķi LNT ziņās vēstīja, kad februāri atgriezīsies ziema. Lai arī prognozēm ne vienmēr var ticēt, ir jāpaļaujas un jācer uz pozitīvu laika prognozi. Citu neko šobrīd nevaram darīt, kā vien cerēt, kad Alauksta apkārtnē februārī atgriezīsies ziema un slēpojums notiks!”  norāda sporta kluba Alauksts pārstāvis Uvis Avens:

Šobrīd par slēpojuma datumu izvēlēts 26. februāris, ja tomēr prognozes nepiepildīsies un slēpojumu nāksies atcelt, iemaksātās dalības maksas 100 procentu apmērā tiks pārceltas uz nākošo sezonu. U. Avens norāda, ka dalībniekiem nav jāsatraucas, neviens eiro nekur nepazudīs. Salīdzinājumam var minēt tik populāro Tartu slēpošanas maratonu, kas pasākuma atcelšanas gadījumā, atmaksā tikai 50 procentus.

“Cilvēki jautājuši, vai vērts pieteikties, ja nav zināms, vai slēpojums būs. Mēs sakām, ka ir vērts, jo nauda nekur nepazūd, bet, jo ātrāk reģistrējas, jo izdevīgāk,” uzsver U. Avens.

Reģistrācija šī gada slēpojumam pagarināta līdz 22. ebruārim. Līdz šis nedēļas beigām – 5. februārim – vēl ir spēka reģistrācijas īpašais piedāvājums, tiek gaidīti arī komandu un ģimeņu pieteikumi.

Atgādinām, ka A/S Latvijas valsts meži slēpošanas maratonā Apkārt Alaukstam dalībniekiem tiek piedāvātas trīs distances – Sportland Tautas maratons 22 kilometru garumā, Burusports bērnu slēpojums vai 7 km DELFI Veselības maratons, kurā apbalvos ne tikai trīs ātrākos vīrus un trīs ātrākās dāmas absolūtajā vērtējumā, bet arī atraktīvākos dalībniekus, vērtējot tērpu, slēpošanas stilu, slēpju dizainu, komandas noformējumu.

Sportland 22 km distancē pie balvām tiks krietni vairāk dalībnieku. Pirmo trīs vietu ieguvēji un ieguvējas absolūtajā vērtējumā saņems naudas balvas (1.vieta 250 eiro, 2.vieta -150 eiro, 3. vieta 100 eiro), bet pie balvām tiks arī trīs ātrākie atsevišķās vecuma grupās, kuru ir ļoti daudz. Turpinot tradīciju, ieguvēji būs tie, kuri finišā ieņems 101., 201., 301., 401., 501., 601., 701., 801., 901., 1001.vietu, jo katrs saņems MADSHUS dāvanu karti 110 eiro vērtībā. Pie nosacījuma, ja būs uz vietas apbalvošanas brīdī.

Rīkotāji padomājuši, lai Apkārt Alaukstam paliktu atmiņā ikvienam, jo katrs finišējušais 22 km distancē saņems īpašu piemiņas suvenīru.

Pie balvām iespējas tikt vai ikvienam, jo arī šogad notiks balvu izloze, kurā piedalās visi finišējušie. Balvās dažādi lauku labumi, maize, medus, kā arī divas Verners DE specbalvas – ledusskapis un cepeškrāsns.

Jāmin vēl kāds nozīmīgs jaunums.

“Šogad izveidojām sadarbību ar labdarības organizāciju “Gaišie Spārni”, un ziedosim vienu eiro no dalībnieka, slēpju iegādei maznodrošinātiem bērniem un bērnu namiem Vidzemes reģionā. Dalībnieki varēs ziedot slēpes, zābakus, citu ekipējumu īpašajā ziedošanas punktā, kas darbosies slēpojuma laikā. Ja ģimenē ir slēpes (arī zābaki, nūjas), kas vairs netiek lietotas, vai arī esat gatavi iegādāties slēpes ziedošanai, nodod tās varēs slēpojuma laikā. Jau iepriekš pateicamies par jūsu atbalstu,” saka U. Avens.



Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.